loading

Publikime zyrtare nga studimi mbi cellfood

Publikime zyrtare nga studimi mbi cellfood

Kërkimi shkencor mjekësor: Botim i rëndësishëm zyrtar në një revistë ndërkombëtare .

I dashur Doktor,

Me shumë kënaqësi ne ndajmë me ju këtë lajm shumë të rëndësishëm për PUBLIKIMIN ZYRTAR te CELLFOOD  ushqim qelizor:

Toksikologjia ushqimore dhe kimike: botuar  ne një revistë ndërkombëtare  “MBROJTJA antoksidante e ushqimit qelizor kundër dëmtimit oksidues”.

Universiteti i Urbino “Carlo Bo – Departamenti i Shkencave Biomolekulare, Seksioni i Biokimisë Klinike ” Via Ubaldini, 7 – 61029 Urbino (Benedetti S. – Catalani S. – Palma F. – Canestrari F.

Oksigjeni është thelbësor për jetën e organizmave aerobikë dhe rreth 1% e asaj që ne konsumojmë shndërrohet në specie reaktive të oksigjenit (ROS). Në këtë të ashtuquajtur normë fiziologjike të ROS duhet shtuar dhe ajo qe rrjedh nga ekspozimet ekzogjene të mjedisit ose për shkak të trajtimeve të tilla si radio dhe kimioterapia në rastin e sëmundjeve kronike degjenerative.

– Përditësimet dhe hulumtimet e CELLFOOD 2011

– http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed?term=cellfood

Dr. Elisabetta Ferrero, PhD, Prof. Maria Elena Ferrero Studiuese, instituti shkencor Spitali San Raffaele – Laborator i Imunologjisë së Kancerit – Departamenti i Onkologjisë

CELLFOOD® (Deutrosulfazyme) përmirëson metabolizmin e frymëmarrjes së qelizave endoteliale dhe pengon gjenerimin e ROS të induktuar nga hipoksia.
Përfundime Rezultatet nxjerrin në pah rolin e luajtur nga CELLFOOD® në mirëmbajtjen e funksioneve të EC (qelizat endoteliale) edhe në kushte stresi, duke ruajtur metabolizmin e frymëmarrjes dhe induksionin e molekulave antioksiduese. 4. Ushqim qelizor CELLFOOD : një antioksidant i fuqishëm E.L. Iorio *, L. Bianchi ** *
* Observatori Ndërkombëtar i Stresit Oksidativ, Radikalëve të Lirë dhe Sistemeve Antioksiduese (Salerno, Itali). ** Diacron International srl, Departamenti i Kërkimit dhe Zhvillimit.

Rezultatet
Potenciali biologjik antioksidant i CELLFOOD ishte e barabartë me 64747 ± 3660.5
(CV. 5,7%). Formulimet e CELLFOOD pasuruar me VITAMIN C dhe KOMPLEKS MULTIVITAMIN treguan vlera edhe më të larta: 274500.00 ± 6009.00 (CV 2.19%) dhe 235500.00 ± 9161.00 (CV 3.89), përkatësisht.
Diskutim Me potencialin e tij të lartë antioksidant biologjik (rreth 30 herë më i lartë se kaq konsiderohet optimal në gjakun e njerëzve të shëndetshëm) CELLFOOD® është një antioksidant i fuqishëm (6). Aktiviteti i lartë antioksidant mund të gjurmohet në disa përbërës aktivë të CELLFOOD përfshirë edhe ekstraktet natyrale dhe enzimat antioksiduese. Kjo veti mund të shpjegojë aftësinë e formulimit për të ulur vlerat e testit d-ROM in vivo (5).

Përfundime

CELLFOOD është një formulim natyral në gjendje të zvogëlojë stresin oksidativ dhe është potencialisht i dobishëm në parandalimin e plakjes së parakohshme. Studime të mëtejshme janë
aktualisht në proces për të vlerësuar ndryshimet në fuqinë antioksiduese të gjakut kur vazhdon te meret CELLFOOD

  1. Everett Storey – Në formën e përbërjes farmaceutike, ai e përshkruan atë si më poshtë:
    “Ngjyra e shampanjës që bëhet qelibar me kalimin e kohës, në vend të kete e një humbje të potences, ka një rritje të vogël vit pas viti. “Tek seksioni “Efektet terapeutike” ai deklaron: oksigjeni dhe ushqimi për qelizat,mbështetja e materialit për procesin e tretjes, lejon pastrimin e zorrës se sipërme dhe të poshtme, duke rivendosur funksionet normale. Ai lejon që qarkullimi i gjakut të transportojë drejtpërdrejt në secilën qelizë trupi 129 elemente të përvetësueshëm për ushqim të plotë, të drejtpërdrejtë dhe të shpejtë. Siguron një rrjedhje të qetë të oksigjenit dhe hidrogjenit në të gjitha pjesët e trupit, bërja e mundshme e asaj që më parë konsiderohej “e pamundur”, ose marrja njëkohësisht oksidimi dhe zvogëlimi në një qelizë të vetme.

PUBBLICAZIONE UFFICIALE SUL LAVORO SVOLTO CON CELLFOOD:
Food and chemical toxicology: an international journal published

“THE ANTIOXIDANT PROTECTION OF CELLFOOD AGAINST OXIDATIVE DAMAGE”.

Università di Urbino “Carlo Bo – Dipartimento di Scienze Biomolecolari,
Sezione di Biochimica Clinica”
Via Ubaldini, 7 – 61029 Urbino (PU)

Benedetti S. – Catalani S. – Palma F. – Canestrari F.